tiistai 15. maaliskuuta 2016

Fat Lizard, Sweet Mary 390 DIPA

Lihava Lisko oli mainostanut sen verran hienosti heidän sahramilla maustettua tupla IPAa, että olihan se pakko mennä testaamaan. Kyseistä olutta saa/sai vain One Pint Pubista Ruoholahdesta. Sinne siis oli matkan määränpää.
Mainos Fat Lizardin omilta Facebook-sivuilta, joka sai innostumaan


















Mukavan himmeässä ja hiljaisessa illassa keltaisehkon oranssi Makea Maria ilmestyi lasiini ja kynä suhaisi vihkoon jo tekstiä. Olihan sunnuntaina ollut Marian ilmestyspäivä. Liekö enkeli tuolloin ilmoittanut Marialle myös tulevasta "nimikko"-IPAsta? Se jääköön nyt arvoitukseksi.

Nenä: Voimakkaasti trooppishedelmäinen tuoksu! Passionhedelmää ja papaijaa. Makea mallaskin kurkistaa vienosti ylijylläävien hedelmien alta. Tämähän on jees!

Suu: Trooppiset hedelmät ovat maussakin voimakkaasti esillä. Katsos vaan! Mausteisuuttakin on, lieköhän sahrami? Suutuntuma on vahva ja ihan miellyttävän täyteläinen. Tukeva maltaisuus ja voimakkaat katkerot pitävät koko komeuden pystyssä.

Kyllähän tätä mielellään juo! Tämä ei ihan ole sitä "perus IPAa", vaikka näin joku voisi kuvitella. Mausteisuus yllättää ja ihmetyttää, onneksi positiivisesti omalta osalta. Fat Lizard onnistui kuin onnistuikin lievän riskialttiissa tehtävässään luoda maailman kalleimmasta mausteesta olutta.

Tuoksu: 7/10
Ulkonäkö: 2/5
Maku: 8/10
Suutuntuma: 3/5
Yleisvaikutelma: 15/20

YHT: 35/50

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti